BÖLÜM BAŞKANLIĞI (MÜHENDİSLİK+TEKNOLOJİ) VE KİŞİSEL DERS DUYURULARI
======================================================= 13.12.2024 Cuma
Notlar sisteme girildi. Artık değiştirilemez.. Maillere bakılmayacak..
======================================================= 09.12.2024 Pazartesi
MEZUNLAR ANLATIYOR ETKİNLİĞİ (13 Aralık Cuma 14:00-Hamit Çepni): "Mühendislik Fakültemizin mezunları kendi başarı hikayelerini ve kariyer tecrübelerini bizlerle paylaşacağı geleceğimizi şekillendirecek bilgiler ve motivasyon dolu bir etkinlik sizleri bekliyor!".
"Katılımcılarımıza özel not defteri, kalem ve rozet hediyemiz var! Ayrıca etkinlik sonunda sürpriz hediyeler için çekiliş yapılacak."
Dersi olmayan öğrencilerimizin katılması iyi olur! Birikim ve tecrübeler ayağınıza kadar gelmişken değerlendirin. Aynı yollardan sizde geçeceksiniz..
======================================================= 28.11.2024 Perşembe
ÖDEV 4: (Son Teslim Tarihi: 8 Aralık Pazar 24:00)
A) Bilg.Dest. TEKNİK RESİM:
Dersin sayfasındaki (Proje28= 16 adet parça) (Proje26= 10 adet parça) (P10=3 adet parça) Sayfalarındaki toplam 29 tane parçanın önce katı modelini çizin. Ardından Parçaların 3 görünüşünü otomatik olarak çıkarıp ölçülendirin. KESİT alınması gereken parçalarda uygun görünüşü kesit şeklinde gösterin. Tam kesit, Kademeli Kesit, Yarım Kesit ve Döndürülmüş kesit (bu hafta işlenecek) uygulamalarını uygun parça üzerinde uygulayarak gösterin.
B) Int.Tab.PROGRAMLAMA:
Bir tane basit bir Personel otomasyonu hazırlayın. Bunun a) Master Page kullanarak estetik bir sayfa tasarlayın, b) Yeni Kayıt, c) Listeleme, d) Güncelleme, e) Kayıt Silme, f) Kullanıcı girişi, uygulamalarını Access yada SQL server veritanı kullanarak yapın. (Derste buraya kadar yaptığımız uygulamaların bir benzeri olacak. Henüz fotograf ekleme görmediniz ama önümüzdeki hafta işleyebilirsek onu da ekleyeceksiniz).
C) Bitirme PROJELERİ:
Ö3 den sonra yaptığınız çalışmaları anlatın. Tübitak başvurusu yada bir konferans vs katılma başvurusu yapanlar varsa, yada düşünüyorsa bilgi yazsın. Üniversitenin dışında bir yerde projelerin sunulması daha yüksek puanla değerlendirilir.
D) GÖRÜNTÜ İşleme ve Programlama:
Şu 4 uygulamayı yapın.
a) ALAN HESABI: Uzaydan çekilmiş bir uydu fotografı üzerindeki göllerin alanlarını bulan bir algoritma geliştirin, sonucu gölün gerçek m2 ile karşılaştırın. Uygulama Eflani'deki 3 tane gölün Google Earth görüntüsü üzerinden yapılacak. m2 cinsinden göllerin alanlarını doğru hesaplıyor mu bulun. Fotografın çekildiği yüksekliği Google Earth vermektedir (Göz hizası yüksekliği). Eflani'deki göllerin m2 bulmak için G.Earth de çokgen ile alan bulma var. Onu kullanabilirsiniz.(Bilgi için 8 nolu notlara bakın).
b) GÖLGELİ ZEMİNDEN CİSMİ AYIRMA: Gölge ve karmaşık bir zemin üzerinde görünmesi zor olan bir cismi ayıran bir algoritma geliştirin. Bunun için cisim o ortamda yok iken arka planın bir görüntüsünü alın. Daha sonra cisimle birlikte bir daha görüntü alın. İki görüntü farkından cismi belirleyin (Bilgi için 9 nolu notlara bakın).
c) GECE GÖRÜŞ KAMERASI: Gece odada hiç bir ışığın yanmadığı bir ortamda, odayı gündüz gibi gösteren bir algoritma geliştirin. (Histogram kontras ve ışık artırma uygulayın. Bilgi için 2. notlara bakın.).
d) FOTO KAPAN: Oda içinde bilgisayarınızın kamerasını kullanarak hareketi algılayan bir foto kapan geliştirin. Hareketin olduğu saniyelerin görüntülerini harddikste kayıtlı tutun diğer zamanların görüntülerini silin. Boştan yer kaplamasın. Görüntü üzerine fotonun çekildiği zamanı yazdırın. Çok küçük nesnelerin hareketlerini kaydetmesin. Örneğin bir sinek uçtuğunda onun hareketini algılarsa onu yok saysın. Bunun için yakalanan görüntünün kaç pikselden büyük olduğu ayarlanabilsin. Ayrıca hareket eden cismin ağırlık merkezini hesaplasın ve ağırlık merkezi üzerine + işareti koysun. Eğer ileride hedefi takip eden kamera uygulama yapılacak olursa ağırlık merkezi noktasını dönecek şekilde takip edebilsin. Çalışır kullanışlı bir algoritma geliştirin (Bilgi için 9. notlara bakın)
ÖDEV YÜKLEME LİNKİ
======================================================= 25.11.2024 Pazartesi
KARİYER GÜNLERİ: Çarşamba Günü Fakültemizde Kariyer Günleri Programı düzenlenecektir. Öğrencilerimizin Firmalarla tanışmaları, Staj ve İş başvuruları için görüşmeleri önem arz etmektedir. Ulusal düzeyde 50 yakın firma stand açacaktır. İlgili programlara katılmanız ve standları gezerek firmalarla görüşmeniz tecrübe kazanmanız açısından önemlidir. Şu iki programa da Salonda katılmaya çalışın.
a) Saat 10-12 Arası Prokolünde katıldığı, Davetli konuşmacıların konuşmaları ("Kariyer için 5 kelime").
b) Saat 13-14.15 Arası Mühendis mezunların tecrübe paylaşımları önemlidir. (Buna mutlaka katılın)
======================================================= 08.11.2024 Cuma
ÖDEV 3: (Son Teslim Tarihi: 24 Kasım Pazar 24:00-süre uzatıldı)
A) Bilg.Dest. TEKNİK RESİM:
Dersin sayfasındaki (K16 ve K17) Sayfalarındaki toplam 16 tane parçanın önce katı modelini çizin. Ardından Parçaların 3 görünüşünü otomatik olarak çıkarıp ölçülendirin. Görünüşlerin sağ alt köşesine katı modeli de koyun. Sizin oluşturduğunuz görünüşler sayfada verilen görünüşler ile aynı mı kontrol edin. Ona göre doğru yapıp yapmadığınızı anlayın.
Ayrıca (I4, I5, I6) sayfalarındaki toplam 9 tane parçanın önce katı modelini çizin. Ön görünüşleri
Tam Kesit
alarak 3 görünüşünü çıkarın ve ölçülendirin. (Dikkat: Bu sayfalarda her parçanın üst ve alt çaprazdan iki resmi verilmiştir. Yani yanyana duran iki resim aynı parçaya aittir. Birisi üstten bakış, diğeri alttan bakıştır).
B) Int.Tab.PROGRAMLAMA:
Derste anlatılan HTML, CSS ve BOOSTRAP konularının her birinden 30 ar adet (toplamda 90 adet) kısa uygulama yaparak tek dosya halinde Ö3 yükleyin. GetBoostrap.com ve 3wScoole.com sitelerindeki örneklerden yardım alın (başka sitelerde olabilir). Bu örnekleri denerken yazılar ve resimler tamamen değiştirilecek. Ordaki uygulamaları değiştirmeden kullananlar kopya alır. Buna dikkat edin. Yani her bir konuyu öğrenip deneyin. Tamamen farklı bir şekle getirin. Aynı ödevler gelirse direk kopya olur.. O yüzden tamamen değiştirmeye çalışın.
C) Bitirme PROJELERİ:
Ö2 den sonra yaptığınız çalışmaları anlatın. Tübitak başvurusu yada bir konferans vs katılma başvurusu yapanlar varsa, yada düşünüyorsa bilgi yazsın. Üniversitenin dışında bir yerde projelerin sunulması daha yüksek puanla değerlendirilir.
D) GÖRÜNTÜ İşleme ve Programlama:
Şu iki uygulamayı yapın.
a) Bir resmin üzerinde tıklanan bölgenin içindeki alana, Bulanıklaştırma (Blur), Netleştirme (Sharpen), algoritmalarını uygulayın. Tıklanan noktalardan oluşan çokgenin kenarlarını kesikli çizgi ile gösterin. Burada en önemli konu tıklanan noktanın rastgele bir çokgeninin içinde mi yada dışında mı onu önce araştırın ve matematiğini bulun. Yapay zekaya da sorup yöntemi bulmaya çalışın. İçeri doğru girintili çokgenleride çözebilmeli.
b) Sobel Kenar bulma algoritması içinde anlatılan çizgilerin açılarana göre renklendirme yada çizgilerin açılarını bulma işlemini kullanarak sanayiden gerçek bir uygulama bularak bunun üzerinde uygulayın. Bunu basit bir konferansta sunacak şekilde 3 sayfalık bir döküman haline getirin ve metni ödevin içine koyun. (Dersin sayfasında örnek bir makale formatı vardır. Onu kullanabilirsiniz).
ÖDEV YÜKLEME LİNKİ
======================================================= 28.10.2024 Pazartesi
CUMHURİYET BAYRAMI nedeniyle bugün (Pazartesi) ve yarınki (Salı) derslerin telafileri Akademik takvime göre aşağıdaki şekilde uzaktan ve 30 dk olarak yapılacaktır. Pazartesi ve Salı günü derslerinizin olduğu hocalarla görüşerek detay bilgi isteyin.. Derslerin Yoklamaları telafi saatlerinde alınacaktır.. (Benim ders olarak İTP vardır. Ekip kodu:
993cuny
======================================================= 27.10.2024 Pazar
ÖDEV SİSTEMİ AÇILMIŞTIR! Bu hafta 30 Ekim Çarşamba akşamına kadar 1 ve 2 nolu ödevleri yükleyin. Sistem kapandıktan sonra bir daha yüklenemez. Veritabanı SQL-Server'a alındı. Kodlar da değişiklikler oldu. Muhtemel bir hata olursa ekran görüntüsünü alın ve ne yaptığınızı bildirin..
ÖDEV YÜKLEME LİNKİ
======================================================= 25.10.2024 Cuma
Üniversitemizin düzenlediği SAĞLIKFEST Tasarım Yarışmalarının bitimine az bir süre kaldı. Öğrencilerimiz Mekatronikle Sağlık Alanlarını birleştirerek güzel çözüm önerileri sunabilir. Bunun için internetten araştırma yaparak bir çözüm önerisi sunabilirsiniz. Sunacağınız proje örneklerini aynı zamanda tez olarak ta verebilirsiniz. 400.000 TL ÖDÜL DAĞITIMI vardır. Başvurular 30.Ekim 2024 Çarşamba günü bitiyor.
======================================================= 20.10.2024 Pazar
Bu haftaki İNT.TAB.PROGRAMLAMA dersi başka bir üniversitede yapacağım Akreditasyon görevi nedeniyle işlenemeyecek. Dersin TELAFİSİ, 26 Ekim Cumartesi günü aynı saatlerde ve aynı sınıfta işlenecektir. Ders UZAKTAN takip edilecek şekilde TEAM üzerinden de açılacaktır. İsteyen sınıfa gelip takip edebilir. İsteyen de bilgisayardan uzaktan takip edebilir. YOKLAMA hem sınıfa gelenlere hemde TEAMS'ten katılanlar için MANUEL olarak girilecek. (İnternet Tabanlı Programlama Dersi EKİP KODU:
993cuny
)
======================================================= 14.10.2024 Pazartesi
Bir diğer öğrenci projeleri için destek alabileceğiniz yer..(SON BAŞVURU 25 EKİM..) "SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI" nın "SAYZEK - ATP 2024-2025" proje başvuruları açıktır. Detayları Linkten öğrenin.
SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI-SAYZEK PROJE BAŞVURULARI
Program Hakkında
“SAYZEK - ATP”, Savunma Sanayii Yapay Zeka Yetenek Kümelenmesi (SAYZEK) kapsamında yürütülen çalışmaların bir parçasıdır. Öğrencilerin bitirme projelerini/yüksek lisans tezlerini savunma sanayiinin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlamalarını sağlayarak, akademi ve sanayi arasında güçlü bir köprü kurmayı amaçlamaktadır.
Program kapsamında süreç boyunca ara değerlendirmeler yapılacak ve belirli konularda mentörlük desteği verilecektir. Aynı konuyu birden fazla öğrenci çalışabilecek, alan uzmanlarından kurulacak bir heyetle yapılan çalışmalar değerlendirilecek ve akademik yıl sonunda düzenlenecek bir etkinlikle başarılı olan öğrenciler ödüllendirilecektir. Başarılı olan öğrenciler yetkinlikleri doğrultusunda staj imkanı, aday mühendislik programı, proje desteği gibi imkanlardan faydalandırılacaktır.
======================================================= 14.10.2024 Pazartesi
TÜM 4 SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN:
BİTİRME TEZİ yapan 4 sınıf öğrencileri TUSAŞ'ın
LiftUP projelerine
başvursunlar, süre daralıyor. Başvurular yarın sona ediyor fakat Tusaş'daki yetkili tekrar süre uzatımı gelecek olacak diyor.. Başvuranlar Hem maddi olarak yardım almış olurlar, hemde Resmi bir proje yapmış olacaklarından özgeçmişlerine bir katkı sağlamış olur. BAHAR döneminde de dersini alacak öğrenciler de başvurularını yapsınlar. Linkleri ve konuları inceleyin. Örnek başvuru formatı ekde verildi.. Danışman hocalarınızdan da yardım alabilirsiniz. Danışman hocanız belli değilse çalışmayı düşündüğünüz hocanızla görüşerek projeyi detaylandırın.
Tübitak ve bunun gibi proje başvurusu yapan öğrencilerin değerlendirmesi TÜM BÖLÜMDE daha yüksek yapılacaktır. Ona göre başvuru zamanlarını kaçırmayın...
TUSAŞ LIFTUP Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Programı
Örnek bir Başvuru formatı
======================================================= 13.10.2024 Pazar
ÖDEV 2: (Son Teslim Tarihi: 20 Ekim Pazar 24:00)
A) Bilg.Dest. TEKNİK RESİM:
Dersin sayfasındaki (E2,..,G2,G3)yapraklarındaki toplam 22 tane parçanın çizimi ile ilgili şunları yapın, pdf olarak Ö2 ye yükleyin. Birinizdeki en ufak bir hata yada tarz, bir başkasında çıkarsa ikisi de kopya işlemi görür, dikkat edin.
a) Önce parçanın katı modelini çizin. b) Parçadan görünüşleri otomatik olarak çıkartıp, derste anlatıldığı şekilde Görünüş ve katı modeli beraber ödevine içine ekleyin. E2 deki parçaları önce çizin daha basittir. Doğru görünüşlerin parçaların altında karışık olarak verilmiş. Doğru görünüşleri seçtikten sonra alttaki bu çizimle kontrol edin.
(Not 1: Görünüşleri eklerken sağ'dan mı yoksa soldan mı bakış olduğuna dikkat edin. Yada üstten mi alttan mı bakışları doğru seçin. Bir çok kişi solyan görünüş yerine sağyan görünüşü koyuyor. Bunlar puanı direk düşürür. Gerekirse parçanın katı modelini çevirerek nasıl gözüktüne çalışın. Otomatik görüşünüşe izin verdiğimiz için hata bu konuda istemiyoruz. Görünüşleri DOĞRU SEÇİN..)
(Not 2: Görünüşlerde teğet çizgilerde oluşan fazladan çizgileri gizleyin (derste gösterildi). Ölçülendirmeleri yapın. Gereksiz ve eksik ölçü olmasın. Çapları çift okla gösterin. Yarıçapları R10 şeklinde gösterin. Ölçülerde virgülden sonraki sıfırları kaldırın. Eksenleri koyun. Ölçüleri en uygun neresi ise orda gösterin. Tekrarlı ölçü bulunmasın. )
B) Int.Tab.PROGRAMLAMA:
Dersin sayfasında bulunan "Geçmiş Ödevler Listesi"ndeki "28. ASKERİ ATIŞ SİMULASYONU" uygulamasını yapı. Detaylar oradadır.
C) Bitirme PROJELERİ:
Ö1 den sonra yaptığınız çalışmaları anlatın. Tübitak projelerine ve LiftUp projelerine başvuru yapanlar, başvuru yaptıklarına dair bilgileri koysunlar. Onlar bu ödevden 100 puan alacaktır. Bu konuda sorularınız varsa mail yazın.
D) GÖRÜNTÜ İşleme ve Programlama:
3 ve 4 nolu notlardaki uygulamaları öğrendikten sonra bir resmin kenarları üzerindeki 8 noktadan mouse ile tutulduğunda resmi şuna göre dönüştüren uygulamaları yapın. Alias yok etme işlemlerine yönelik tedbirler alın.
a) Resmin 4 köşesinden tutulduğunda büyütme ve küçültme yapsın.
b) Resmin 4 kenarının orta noktasından tutulduğunda resmi eğme-kaydırma işlemi yapsın.
c) Resmin orta noktasından tutulduğunda mouse ile döndürme işlemi yapın.
d) Resmin 4 köşesinden tutulduğunda ve aynı zamanda Shift tuşuna basılırsa sadece o noktayı hareket ettirerek resmi çarpıtma işlemi yapın (4.notlardaki konu bununla ilgili).
e) Resmin 4 kenarının orta noktasından tutulduğunda ve Shift tuşuna basılırsa resmi o kenardan daraltsın. Mouse resmin orta çizgisinin hizasını geçince resim takla attırsın (aynalasın).
f) Bu işlemleri yaparken alias oluşumlarını yok etmek için bir yöntem geliştirin.
g) Resmin üzerinde bir noktaya + şeklinde işaret atalım. Döndürme komutuna geçince o noktanın etrafında resmi döndürsün.
h) Resmin üzerinde mouse ile herhangi bir çizgi çizin. Bu çizgiyi ayna ekseni olarak kullanarak resmi onun etrafından aynalayın. (Picturebox üzerinde çizgi çizerken şu notları kullanın: https://www.ibrahimcayiroglu.com/Dokumanlar/InternetTabanliProgramlama/SinifIciUygulamaKodlari4-CizimProgrami.pdf
g) Resmin küçültürken yada bütürken Oransal olarak küçültme yada büyütme yaptırın. Örneğin: 1000 px lik bir resmin kenarını 700 piksele düşürme.
Ödevler PDF olarak 3MB altında olarak yüklenecek. PDF büyükse internetteki programla küçültün ( https://www.ilovepdf.com/tr ). Aşağıdaki Sayfada ilgili derse kendinizi kaydedin ve ilgili numaraya ödevinizi yükleyin.
Henüz ÖDEV yükleme ÇALIŞMIYOR. Ödevlerinizi hazır edin. Açılınca yüklersiniz.
ÖDEV YÜKLEME LİNKİ
======================================================= 11.10.2024 Cuma
MEZUNLARIMIZIN DİKKATİNE!
"Değerli Mezunumuz, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kariyer Merkezi olarak Mezunlar Birliği çalışması kapsamında oluşturacağımız Mezunlar Platformuna ön hazırlık olması amacıyla ekteki formu sizlerle paylaşıyoruz. Formu doldurup tanıdığınız KBÜ mezunu arkadaşlarınızla paylaşabilirseniz seviniriz."
MEZUN BİLGİ FORMU
======================================================= 09.10.2024 Çarşamba
Access Veritabanı bağlantısında güvenlik sorunu yaşanıyor. Sorun düzeltilene kadar ödevler yüklenemeyecek. Ödevlerinizi hazır edin. Düzelince yüklersiniz..
======================================================= 02.10.2024 Çarşamba
ÖDEV 1: (Son Teslim Tarihi: 13 Ekim Pazar 24:00)
A) Bilg.Dest. TEKNİK RESİM:
Dersin sayfasındaki (B1,B2,B3)(B13,B14,B15)(B28,B29,B30) yapraklarındaki toplam 40 tane parçanın çizimini yapıp pdf olarak Ö1 yükleyin. Birinizdeki en ufak bir hata yada tarz, bir başkasında çıkarsa ikisi de kopya işlemi görür. Yapanlar başkasına vermesin.. Sonra sizin canınız yanıyor. Basit bir ödevden dolayı kalırsınız..
B) Int.Tab.PROGRAMLAMA:
Derste anlatıldığı şekilde basit bir Savaş Atış Simülasyonu yapın. Bunun için ekranın yukarısından farklı konumlardan rastgele bombalar düşsün. Ekranın altından tuşlarla sağa sola dönebilen bir namlu bulunsun. Atış tuşuna basınca yukarıdan düşen bombaları vuracak şekilde bir simülatör hazırlayın. Bunun için ister picturebox ların içine resimler koyarak konumlarını hesaplatarak yapın, isterseniz geçen hafta anlatılan Grafik çizim tekniği ile yapın. Bir şekilde çalışan bir animasyon olsun. İsternetten hazır indirilenler, ne olduğunu bilmediğiniz kodların bulunması kopyadır, Birbirinizden aldığınız ve değişkenlerini değiştirseniz bile benzer kodlar kopyadır. ChatGPT ye sorabilirsiniz ama oradan kodları alıp kendi tarzınızla kendi programınızın için koymalısınız. ChatGPT iki kişiye aynı kodları verip, ikiside değiştirilmeden gelirse bunlarda kopyadır.. Buna dikkat edin.
C) Bitirme PROJELERİ:
Benden bitirme projesi alan öğrenciler Ö1 ödevinde yapacakları projelerini anlatsınlar. Ön araştırma yaparak başkalarının neler yaptığından bahsedin. Somut olarak yapılmayan, çalışmayan projeler geçemez. Vizeye kadar yaptıklarınızı ödevler şeklinde anlatacaksınız. En son Bütünlemede Tez formatında tezini yazıp, çalışan sistemin video linkini içerisine koyarak notunuzu alacaksınız (İsteyen Finalde de teslim edebilir).
KONFERANS (yada yurt içi bir dergi), Tübitak Projesi, Teknofest, Tübitak Yarışmaları gibi Üniversitenin dışında sunulmayan projeler 80 Puanın üzerine çıkamayacak. (Bu konu daha sonra Tüm Bölüm hocaları için aynı uygulanmak üzere ilan edilecek. Diğer hocalardan proje yapanlarda buna dikkat etsin. En azından bir Öğrenci konferansında çalışmalarınızı basitçe sunun. Danışman hocalarınızında ismini yazdığınızdan masraflarınıza hocalarınız yardım edecek. İleride detay bilgiler verilecek. Konferanta yada yarışmalada sunulan projeler özgeçmişinize yazabileceğiniz sizin bir göstergeniz olacaktır. Yurt içi bilimsel bir DERGİ de yayınlanması Konferantan daha kıymetlidir. Buralarda da yayınlayabilirsiniz. En azından gönderirseniz hocalarınız tam notunuzu girer. Masrafı yoktur. https://trdizin.gov.tr/ )
Mayıs ayında son hafta BÖLÜM SERGİSİ açılacak. Tüm bitirme tezleri burada Jüri karşısında sunulmuş olacak. Güz dönemi notunu alıp geçenler de bu sergiye katılıp projelerini sunmak zorundadır. Buna dikkat etsinler. Projelerinizi saklayın Mayıs ayında sergiye katılım zorunludur. Güz dönemi notunuzu alsanız bile Jüri Karşısında sunulmadığı için mezuniyetiniz sıkıntılı olabilir.
D) GÖRÜNTÜ İşleme ve Programlama:
Dersin sayfasındaki 2 Hafta ve 3 Hafta içindeki her bir uygulamayı derste gösterildiği şekilde sizde yapın. Bu konuları kullanarak günlük yaşamda bir problemi programlayarak çözün. Yani öğrendiğiniz bu konularla günlük yaşamda hangi çözümü geliştirdiğinizi gösterin. Bir konusu olsun..
Ödevler PDF olarak 3MB altında olarak yüklenecek. PDF büyükse internetteki programla küçültün ( https://www.ilovepdf.com/tr ). Aşağıdaki Sayfada ilgili derse kendinizi kaydedin ve ilgili numaraya ödevinizi yükleyin.
ÖDEV YÜKLEME LİNKİ
======================================================= 23.09.2024 Pazartesi
Bu sene BİTİRME TEZLERİnden yüksek puan alınabilmek için "TÜBİTAK Proje Desteği kazanma", "TEKNOFESTe Katılma", "KONFERANSda sunma" şeklinde 3 farklı sunumundan birini gerçekleştirmiş olmanız gerekecek . Ayrıca yıl sonu yapılacak Proje SERGİSİnde çalışır durumdaki projesi ile katılmayanlar GEÇEMEYECEK. Sergide jüri önünde projesini sunmak mecburidir. Bu konunun duyurusu ileride tekrar verilecek. Projelerinize ait konuları belirleyip şimdiden bu mantıkla hazırlanmanız gerekir. 3. sınıfların da proje konularını belirleyip, çalışmaya başlamaları iyi olacaktır.
Örnek proje konuları
Bu nedenle aşağıdaki Tübitak Projesi Tanıtımlarından birine KATILIN. Tübitak projesi nasıl verilir, nasıl destek alınır bilgi sahibi olun.
======================================================= 22.09.2024 Pazar
1. sınıf öğrencilerine Öğrenci İşleri, Sağlık Kültür, Kütüphane, Bilgi İşlem, Kariyer Merkezi ve Fakültemiz tarafından 02 Ekim 2024 ÇARŞAMBA günü 14:30-17:30 saatleri arasında Hamit Çepni Konferans Salonunda (Müh.Fak. Binası) ORYANTASYON (Tanıtım) Programı düzenlenecektir. (Tarih değişti.. dikkat)
(1. sınıflar kesinlikle katılsınlar. Üniversiteyi, işleyişi ve sistemi öğrenmeleri açısından önemlidir).
======================================================= 22.09.2024 Pazar
ERASMUS Hareketliliği kapsamında yurt dışında eğitim görmek yada staj yapmak isteyen öğrenciler aşağıdaki toplantılara katılsınlar. (İlk toplantı 17 Ekim Perşembe günü)
======================================================= 22.09.2024 Pazar
PROJE PAZARI: Elinde projesi olan ve sektörle işbirliği yapmak isteyen öğrencilerimiz 7.cisi düzenlenen BARTIN Üniversitesi Proje Pazarına Katılabilir. (
Başvuru
)
"Proje özetlerinin 08 Ekim 2023 tarihine kadar gönderilebileceği yarışmada ön değerlendirme sonuçları 18 Ekim 2023 tarihinde açıklanacak. BARÜ Kutlubey Yerleşkesinde 02-03 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlenecek etkinlikte proje sahipleri ile sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi sağlanarak potansiyel iş birliktelikleri kurulacak. Akademisyenler ve sektör temsilcileri tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde dereceye giren proje sahiplerine ödülleri teslim edilecek."
======================================================= 19.09.2024 Perşembe
Milli Teknoloji Hamlesi EĞİTİM BURSLARI
T3 Vakfı bursu için zaman kısalmış. Vakıf temsilcisi Ögrencilere duyurmamızı talep ediyor.. Bilginize..
======================================================= 17.09.2024 Salı
İnternet Tabanlı Programlama Dersi EKİP KODU: 993cuny
======================================================= 16.09.2024 Pazartesi
Zorunlu İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Hk.
Fakültemiz laboratuvar binasında eğitim görecek öğrencilerimizin yasal mevzuat gereğince İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimini almış olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda dekanlığımız tarafından bölümümüze YENİ BAŞLAYAN ve daha önce BU EĞİTİMİ ALMAYAN öğrencilerimiz için eğitim planlanmıştır. İlgili öğrencilerimizin 19 Eylül 2024 Perşembe Saat 14:00'da Hamit Çepni Konferans Salonu'nda yapılacak olan eğitime katılımı ZORUNLUDUR.
======================================================= 11.09.2024 Çarşamba
16 Eylül 2024 Pazartesi günü 14:00 - 17:30 saatleri arasında Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Hamit Çepni Konferans Karabük Teknokent, BAKKA ve ARYA Yatırım Platformu iş birliğiyle "Bati Karadeniz'de GİRİŞİMCİLİK Yolculuğu: Başarı için İlk Adımlar" konulu konferans programı düzenlenecektir. Tüm Akademisyen ve öğrencilerimiz davetlidir.
======================================================= 10.09.2024 Salı
DUYURU:
Milli Teknoloji Hamlesi Eğitim Programlari
3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak, 5 hafta temel eğitim ve 25 ila 30 hafta sürecek uzmanlık eğitimi şeklinde planlanmıştır (detayları dökümanda).
======================================================= 09.09.2024 Pazartesi
DERS ALIMLARI DUYURUSU:
Bu sene SEÇMELİ DERSLER için her seferinde KONTENJAN ARTIRIMINA gidilmeyecek. Bir dersin Maksimum kontenjanı dolduktan sonra bir daha kontenjanı artırılmayacak. Geriye kalan öğrenciler ister istemez diğer dersleri almak zorundadır. Bu konuda ASİSTANLARA sürekli mail çekip meşgul etmeyin... Tercih edilen dersleri ilk gelenler alır. Geç kalanlar kontenjanı dolmayan dersleri almak zorundadır.
======================================================= 09.09.2024 Pazartesi
Üniversitenin resmi SOSYAL HESAPLARını takip ederek, güncel duyuruları görebilirsiniz. https://www.facebook.com/krbkuni/
https://twitter.com/krbkuni
https://www.instagram.com/karabukuniv/?hl=tr
https://www.linkedin.com/in/karabuk-universitesi-2007/
https://www.youtube.com/user/kbu3nisantv
ÖDEV YÜKLEME LİNKİ