BÖLÜM BAŞKANLIĞI (MÜHENDİSLİK+TEKNOLOJİ) VE KİŞİSEL DERS DUYURULARI

======================================================= 01.07.2024 Pazartesi

Büt. Notları Sisteme girildi. Artık değişmez..

======================================================= 26.06.2024 Çarşamba

Benden BİTİRME TEZİ alanlarda 28.Haz. Cuma akşamına kadar Ö6 pdf olarak yüklesinler. İçerisinde kendi anlatımı ile Çalışan sistemin Videonun linki olmayanlar geçemez.

======================================================= 15.06.2024 Cumartesi
DEĞİŞKEN VE DÖNGÜ SAYILARI İLE İLGİLİ BİLGİ YENİLENDİ. YENİDEN BAKIN.. Süre uzatıldı. Okumak için 1 gün kaldı. Zamanında kapanır dikkat edin.
MAKİNE DİNAMİĞİNDE dersinde bütünleme sınavı aşağıdaki proje üzerinden değerlendirilecektir. İlan edilen tarihte (29 Haziranda) SINAV YOKTUR. Projeyi 28 Hazirana kadar Ö6 ya yükleyin. Okunmaya başlanınca kapanacaktır. Yetiştiremezseniz önce ilk yaptıklarınızı zamanında yükleyin. Sonra yeni yaptıklarınızı kapanmamışsa bir daha yüklersiniz. Böylece zamandan kazanın.

MAK.DİN. BÜTÜNLEME PROJESİ

NOT: Mekanizmada hareket eden tüm kolları tek bir döngü ile çözmeye çalışırsanız değişken sayılarınız fazla çıkar. Burada İKİ FARKLI DÖNGÜ vardır. Önce birinci döngüdeki hız ve ivme değerlerini bulun sonra ortak çubuk üzerindeki değerleri ikinci döngüye taşıyın ve onun üzerindeki değerleri bulun. Böylece esas aranan tekerleğin bağlı olduğu çubuğun hızını ve ivmesini bulabilirsiniz. Dökümanın sonuna çizimle hatırlatma eklendi, oraya bakın.

======================================================= 24.05.2024 Cuma

Ödevlerde sadece çizimle uğraşanlar <4 p puan civarı, Bir takım analizler yapıp ama ne yaptığını anlamayanlar yani sonuçları yorumlayamayanlar <6 p, Sonuçları yorumlayıp hesaplamaları vs gösterenler <8 puan, gerçek uygulamaya yakın herşeyi hesaplayabilenler <10 p ile değerlendirilir. Bir şekilde kopyaya bulaşanlar (arkadaşından alanlar, internetten hazır indirenler, kendisi çizmiş ama nasıl çizdiğini hiç göstermeden direk koyanlar) -10 alır ve telafisi de olmaz.. Ödev gibi yapmayın. Proje gibi yapın yani gerçekçi ve detaylı olsun.

ÖDEV 7: (Son Teslim Tarihi: 28 Haziran Cuma, 24:00)

Bilgisayar Destekli TASARIM: Ekip Kodu: 9bfm4mz
a) Aşağıdaki video da verildiği şekilde ( sizde tek kişilik bir helikopter tasarımı yapın (Dış görünüşlerini çizin. İskeletini de tasarlayanlar daha yüksek puan alır). Öncelikle bu tür videoları izleyip helikopterin ölçülerini ve şeklini belirleyin. Ana pervaneyi çizin. Bu pervaneye dönme hareketi vererek helikopterin kaldırma kuvvetini hesaplayın. Devirini gerçeğine yakın bir değer alarak (videolarda vs inceleyip araştırın) pervaneyi çevirmek için gerekli Torku ve Motor gücünü bulun. Hesapladığınız tork aynı zamanda gövdeyi çevirecektir. Gövdenin havada dönmemesi için kuyruk pervaneside ona eşdeğer denge torku oluşturmalıdır. Bu nedenle kuyruk pervane bölgesininde akış analizini yapın. Bu pervane ne kadar çekme kuvveti üretiyor hesaplayın. Bu kuvveti gövdenin boyu ile çarparsanız denge torkunu bulmuş olursunuz. (İnternetten hazır indirilen çizimler kullanmayın. Skecth çizimlerini üzerinde ölçüleride göstererek koyun. Kendinizin çizdiğini ispatlayın.). Kısaca kendiniz binecek ve uçaracak mışsınız gibi tek kişilik bir helikopter tasarlayın ve hesaplamalarını akış analizleri yaparak gösterin.
Kanalın tamamı
Ana Rotor Montajı
Kuyruk Rotoru Montajı

b) Aynı helikopterin ana rotor kısmının mekanizmasını gerçeğine yakın olarak çizin (Videolar vs inceleyin). Mekanizmanın ortak hatvesi yukarı kaldırınca Paller (Pervane kanatları) eksen etrafında dönmelidir. Mekanizmanın animasyonunu hazırlayın. Bir kaç resimle animasyonun hareket ettiğini pdf de gösterin. (Güzel çizim yapanlar animasyonu gif formatında maille gönderirse siteden de yayınlarım. Üzerinde adınız ve üniversitenin adı yazmalıdır. Geçişler düzgün olmalı kenarlarda boşluklar az olmalıdır).
Helikopter Uçuş Teorisi
Ana rotor çalışma prensibi
Örnek rotor çizimi-1
Örnek rotor çizimi-2
Örnek rotor çizimi-3
Örnek rotor Çizimi-4

Bitirme TEZLERİ: BÜTÜNLEMEDE geçmek isteyenler Bitirme tezlerinin son halini Bölüm Tez formatı şeklinde hazırlasın. Çalışan projenin video çekimlerini kendi sesinden yapsın. Linkini Proje Dökümanın sonuna koysun. Projesi ve video anlatımı güzel olanlar, hazırladıkları videoları Bölüm Youtube Video kanalına yükleyecek. Şifresi İzzeddin hocadadır (Video kanalında yayınlanan projeler ek puan demektir. İzzettin hoca yayınlarsa + 5 puan da eklenir. Bu durumda olanlar Youtube linkini proje dökümanın sonuna koysun).

ÖDEV YÜKLEME LİNKİ

======================================================= 24.05.2024 Cuma

ÖDEV 6: (Son Teslim Tarihi: 28 Haziran Cuma, 24:00)

Bilgisayar Destekli TASARIM: Ekip Kodu: 9bfm4mz
a) Yerli ürün olan TUSAŞ'ın ürettiği (Eski adı TAI) Hürjet'in tasarımını baştan sona bir de siz yapın (Hürkuş pervaneli olan, Hürjet jet motorlu olandır). Öncelikle uçağın görsellerini ve uçuş bilgilerini internetten iyice araştırın. Uçağın tüm şeklini en yakın olacak şekilde kendiniz çizin. (Dikkat: Sketchten itabaren çizim aşamalarını koyun, İnternetten indirilen yada birbinizden aldığınız çizimler direk kopyadır). Kendi yaptığınız tasarıma ait uçağın şu bilgilerini akış analizi ile bulun ve hesaplayabildiğinizi gösterin.

*) Uçak kaç kg ile hangi hızda ve hangi Pist mesafesinden kalkış yapabiliyor bulun. Bu işlem için en yüksek motor gücü ne çıkıyor? (Kalkışta hem hava direnci hemde atalet-hızlanmanın oluşturduğu kuvvet vardır) (Kalkışta en fazla motor gücünün %90 nı kullansın)

*) Uçak bu motor gücü ile en yüksek kaç bin metreden uçabiliyor. Seyir halinde iken maksimum motor gücünün %70 ni kullansın.Seyir halinde motoru zorlayan sadece hava sürtünmesidir. Buradan hızı bulun. Bu güçle uçarken hızı ne oluyor. Yükseklerde hava düşük yoğunlukludur. Bu durum uçağın hızlı uçmasını sağlar (düşük sürtünme var) fakat aynı zamanda havada tutunmasını zorlaştırır. Çeşitli denemeler yaparak Tavan yüksekliğini ve hızını bulmaya çalışın. (Yükseklerdeki hava yoğunluğu ile ilgili bilgiler 39 nolu projenin içinde var. Bir çok bilgiyi kendiniz araştırın. Ödevlerdeki gibi yapmayın. Proje mantığı ile kapsamlı yapın. Diğer türlü düşük puan alırsınız. Tekrar şansı da olmaz).

b) Yukarıda dış şeklini çizdiğiniz Hürjet uçağının bu sefer iç yapısal tasarımlarını yapın. Yani iskeletini çizin. Bunun için internetten fabrika içinden çekilmiş fotograf ve videoları inceleyin. Uçağın gövdesini ve kanatlarının iskeletini nasıl tasarlamışlar sizde benzer bir tasarım yapmaya çalışın. Tüm gövdeyi 6000 yada 7000 serisi alüminyum malzeme ile tasarlayın (Yüksek mukavemetli Alüminyum). Yaptığınız tasarımın ağırlığını gerçeği ile karşılaştırın. Motor ve diğer aksamları ağırlığın yarısı alın. Geri kalan iskeletin ağırlığı olarak düşünün.

İskeleti tasarladıktan sonra statik analiz yapın. Bunun için tekerlerin bağlandığı noktalardan sabitleyin. Yukarı doğru kanat üzerindeki tüm profillere basınç uygulayın. Uygulayacağınız basınç, uçağın ağırlığına kanat yüzey alanına bölerseniz yaklaşık çıkacaktır. Tabii bulduğunuz basınç uçağı normal havada taşıyan basınç olacaktır. Akrobasi hareketleri yaparken kuvvetler artar. O nedenle bu şekilde bulduğunuz basıncı 10x kat artırın. O şekilde kanatların kırılıp kırılmadığını gösterin. (Bu hesaplar tabii yaklaşık olacaktır. Normalde kanat üzerindeki kaldırma kuvvetleri her tarafta eşit değildir. Daha gerçekci yapmak lazım ama şimdilik bununla yetinin).

Uçaklarla ilgili sayfadaki şu dökümanlarıda inceleyin. Kullabileceğiniz bilgileri oradan alın. Proje 5, 8, 17, 39

ÖDEV YÜKLEME LİNKİ

======================================================= 24.05.2024 Cuma

ÖDEV 5: (Son Teslim Tarihi: 20 Haziran Perşembe, 24:00)

Bilgisayar Destekli TASARIM: Ekip Kodu: 9bfm4mz
a) Dersin sayfasındaki 51. Nolu Projenin içindeki "A1-TEK POMPA TASARIMI" başlığı altında verilen Teorik bilgileri de kullanarak (işinize yarayacak bilgileri alın) 3 katlı bir binanın tepesine (h= 10 m) suyu 1 bar basınç olacak şekilde basacak bir pompa tasarlayın (Yani 3. kattakiler musluğu açtığında 1 bar basınçlık su aksın. Yüksekliği de eklerseniz ona göre pompanın çıkışında olması gereken basınç çıkar). Pompanın verimini bulun (Notlarda anlatılıyor).

b) Dersin sayfasındaki 4 nolu proje dökümanın içinde verilen "a-Pelton Türbin" tasarımını kullanarak bir elektrik üretecek türbin tasarımını yapın. Pelton türbinleri jet hızı ile eletkrik üretir. Bunun için 500 metre yukarıdan bir yayladan 2 Parmak boru ile (iç çapı 2 inch çapında demektir) suyu aşağıya getirdiğimizi varsayalım. Türbinin pervane çapı ve şeklini öyle tasarlayınki en verimli gücü bulun. Ön bazı bilgiler notların içinde var, onları kullanın. Pervaneye tek nozuldan püskürsün. Bu seviyedeki bir türbin ile kaç evin ihtiyacını karşılarsınız hesaplarla gösterin (1 ev 1 kWh saat enerji harcadığını varsaylım).

Not: Eğer finalde 5 nolu projeyi okuyup 6 ve 7 nolu projeleri yüklemezseniz düşük puanla geçme ihtimali oluşur. Bu nedenle 5 nolu projeleri finalde yükleseniz bile 6 ve 7 nolu projeleri teslim etmeyenlerin 5 nolu projeleri finalde okunmayacak, bütünlemede okunacak. Yanlız 5 nolu projeleri finalde yüklemeyenler bütünlemede yükleyemez süresi vardır ona dikkat etsin.

MAKİNE DİNAMİĞİ EKİP KODU: ehsmrj9

Bitirme TEZLERİ: FİNALDE geçmek isteyenler Bitirme tezlerinin son halini Bölüm Tez formatı şeklinde hazırlasın. Çalışan projenin video çekimlerini kendi sesinden yapsın. Linkini Proje Dökümanın sonuna koysun. Projesi ve video anlatımı güzel olanlar, hazırladıkları videoları Bölüm Youtube Video kanalına yükleyecek. Şifresi İzzeddin hocadadır (Video kanalında yayınlanan projeler ek puan demektir. İzzettin hoca yayınlarsa + 5 puan da eklenir. Bu durumda olanlar Youtube linkini proje dökümanın sonuna koysun).

ÖDEV YÜKLEME LİNKİ

======================================================= 24.05.2024 Cuma

Öğrencilerimizden Batuhan ÖZKAN (2110225055) ve şirket ortağı Metehan EĞNE, Teknokent Yumurta Merkezinden destek almışlardır. Doğuş Üniversitesi'nde düzenlenen girişimcilik yarışmasında finale kalmışlardır. Kendilerini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
Greensoft M.M

======================================================= 24.05.2024 Cuma

İŞ İLANI------3

Işık Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, eğitimde mükemmeliyet ve araştırmada öncülük hedefleri doğrultusunda, akademik kadrosunu kapsamlı bir şekilde genişletmeyi planlamaktadır. Bu amaçla, uluslararası düzeyde araştırma gerçekleştirme potansiyeline sahip öğretim üyelerini kadrosuna katmak için, önümüzdeki yıl içinde, farklı alan ve seviyelerdeki öğretim üyelerini istihdam etmeyi kararlaştırmıştır. Bu kapsamdan olarak; Makine Mühendisliği Bölümümüzde; kontrol, robotik ve ısı-akışkan sistemleri başta olmak üzere, makine ve mekatronik mühendisliğinin ilgili alanlarında uzmanlaşmak isteyen genç ve nitelikli adaylara ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu konularda kurumunuzda doktora öğrenimini tamamlamış veya tamamlamak üzere olan, İngilizce ders verme niteliğine sahip ve de ileride akademisyen olma hedef ile hayali bulunan genç mezunlarınızı bize yönlendirmeniz konusunda yardımlarınızı bekliyoruz. Kadrolarımız dolana kadar başvuruların kabul edilmesine devam edilecek olup, başarılı bulunan adaylar Ağustos 2024 itibarıyla Bölümümüzdeki görevlerine başlatılacaktır.

Bu konudaki ilgi ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimizi sunar, sevgi ve saygılarımızı iletiriz.

Prof. Dr. Mehmet Demirkol ve/veya Doç. Dr. Erkin Dinçmen
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü
Işık Üniversitesi Şile Kampüsü
E-posta: mehmet.demirkol@isikun.edu.tr ve/veya erkin.dincmen@isikun.edu.tr


İŞ İLANI------2
Karabük'te bulunan Cangüller A.Ş. bünyesinde bulunan Kaynak Robotları üzerine çalışacak, yetiştirilmek üzere Mekatronik Mühendisliği mezunu öğrenciye ihtiyaç bulunmaktadır (Yeni mezun yada bitirmeye yakın da olabilir). İlgilenenler öncesinde telefon edip, bizzat fabrikaya başvurması gerekmektedir. (https://www.cangullertreyler.com/)

İŞ İLANI-------1
Kenan Işık hocamızın referansı ile "McFly Robot Teknolojileri" firmasından, Dişliler hakkında çalışan ve matlabden anlayan bir personel aranıyormuş. Son sınıf yada Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi de olabilir. İlgilenenler ön görüşmeyi Kenan Işık (kenanisik@karabuk.edu.tr) hocamızla yapsın.

======================================================= 27.04.2024 Cumartesi

ÖDEV 4: (Son Teslim Tarihi: 10 Mayıs Cuma, 24:00)

Bilgisayar Destekli TASARIM: a) Dersin sayfasındaki "16-Atölye Vinci Tasarımı" ödevini yapın. Detaylar oradadır. Aynı zamanda aşağıdaki ödevi yapın. ikisini beraber Ö4 yükleyin.

b) Non Lineer analizle ilgili bir ödev daha verilecek. Videosu yayınlanınca ilan edilecek. Ödev verilirse süre uzatılabilir.

Makine DİNAMİĞİ: Dersin sayfasındaki 5.Hafta ve 6.Hafta ya ait ders notların sonundaki ödevleri yapın. Yani önceki ödevlerde yaptığınız Krank-Biyel mekanizmasının Hız ve İvme analizlerini notlarda istendiği şekilde yapın, Ö4 yükleyin.

MAKİNE DİNAMİĞİ EKİP KODU: ehsmrj9

GÖRÜNTÜ İşleme ve Programlama: Dersin ilgili sayfalarındaki Kenar Bulma ve Alan bulma algoritmalarını deneyin. Bu algoritmaları endüstriyel bir uygulamada nasıl kullınırsınız programlayarak gösterin. Örneğin kenar bulma algoritması ile bozuk paraların çapları hesaplanarak kaç lira olduğu bulunabilir. Alan bulma algoritması ile bir uydudan çekilen fotografda gözüken her bir tarlanın alanı kaç dönüm hesaplanbilir. Bu şekilde birer uygulama ile algoritmaları deneyin. GÖNDERDİĞİNİZ konferansın bilgilerini ve başvuru belgelerini ödeve ekleyin. Kabul belgesi aldıysanız onu koyun.

Bitirme TEZLERİ: Bitirme tezi alan öğrenciler Önceki ödevden bu tarafa yeni yaptıkları çalışmaları anlatıp yüklesinler. İki ödev arasında ilerleme yoksa, düşük puan alır. O yüzden her hafta projeye çalışın ve ilerlemeleri ödevlerde gösterin.

ÖDEV YÜKLEME LİNKİ

======================================================= 27.03.2024 Çarşamba

ÖDEV 3: (Son Teslim Tarihi: 7 Nisan Pazar, 24:00)

Bilgisayar Destekli TASARIM: a) Dersin sayfasındaki "18-Basınçlı Kap Tasarımı" ödevini yapın. Detaylar oradadır. Aynı zamanda aşağıdaki ödevi yapın. ikisini beraber Ö3 yükleyin.

b) Dersin sayfasındaki "5.Hafta-B, Su Deposu Tasarımı, Hidrostatik Basınç ve Deprem Yükünün Etkisi" videosundaki uygulamaları bire bir yapın. Tek fark deponun hacmini videodakinden farklı alacaksınız. Videoda 12 m3 hacim alınmış. Siz farklı bir ölçü belirleyerek uygun profilleri seçerek, su basıncını ve deprem yüklerini benzer şekilde deneyip sonuçlarını ödevde gösterin. (Herkesin çizimi birbirinden farklı olmak zorundadır). (Videodaki ile aynı ölçüleri kullananlar puan alamaz).

Makine DİNAMİĞİ: Dersin sayfasındaki 4.Hafta notların sonundaki Ödev1 (Statik Hesaplamaları) yapın. Detaylar oradadır. Herkes kendi tasarladığı Krank Biyel mekanizması için çözsün. Ölçüler farklı ve tarzlar farklı olmak zorundadır. Bağımsız yaparsanız farklı olacaktır zaten..

GÖRÜNTÜ İşleme ve Programlama: Dersin sayfasındaki 5, 6 ve 7.Hafta notların içindeki uygulamaları yapın. (Bulanıklaştırma (3 farklı yöntem), Netleştirme (2 farklı yöntem), Kenar Bulma (4 farklı yöntem)). Konferansa göndermek üzere yapacağınız Final projesinin Özet metnini GÖNDERDİĞİNİZ konferansın bilgilerini ve başvuru belgelerini ödeve ekleyin.

Bitirme TEZLERİ: Bitirme tezi alan öğrenciler Önceki ödevden bu tarafa yeni yaptıkları çalışmaları anlatıp yüklesinler. İki ödev arasında ilerleme yoksa, düşük puan alır. O yüzden her hafta projeye çalışın ve ilerlemeleri ödevlerde gösterin.

ÖDEV YÜKLEME LİNKİ

======================================================= 11.03.2024 Pazartesi

ÖDEV 2: (Son Teslim Tarihi: 20 Mart Çarşamba, 24:00)

Bilgisayar Destekli TASARIM: a) Dersin sayfasındaki "34-Çelik Kemer Koprü Tasarımı" ödevini Kiriş Modelleme kullanarak yapın. Detaylar oradadır.

b) Ödevde yaptığınız tasarımın bir küçük modelini çay çubukları ile yaparak ödeve ekleyin. Çubukları istediğiniz şekilde yapıştırabilirsiniz. Çubukları gelen yükün tipine uygun olarak yapıştırın. Eğilme varsa I profili şekli verebilirsiniz, çekme varsa direk tek çubuk olabilir, Basma varsa kalın kesit oluşturabilirsiniz, Burulma varsa yine kalın kesit olabilir. Mantıklı bir model olsun.

* Çubuk sayısı 200 adet çay çubuğu olacak.
* Köprü açıklığı 30 cm olacak. (3 çay çubuğu boyunda olacak). İki masa yada iki sandalye üzerinde deniyorsanız, sandalye desteklerinin 30 aralıklı olmasına dikkat edin. (Eğer köprüyü 30 cm yapıp sandalyeleri 15 cm aralıklı birbirine yakın korsanız, Not alamazsınız. Destekler köprünün uç kısımlarında olmalıdır).
* Köprü genişliği 10 cm olacak (1 çay çubuğu boyunda olacak)
* Yükü tam ortadan bağlayın. iple bir poşeti bağlayıp içerisine yarım litre yada 1 litre sular koyup kaç kg da kırıldığını fotograflayarak gösterin.


Makine DİNAMİĞİ: Dersin sayfasındaki 3.Hafta notların sonundaki Ödev1 (Konum Hesaplaması ve Programlaması) yapın. Detaylar oradadır. (Önce benim yaptığım 4 çubuklu mekanizmanın tüm işlemlerini sizde yapın ve tecrübe kazanın. Ardından ödevdeki 3 çubuk mekanizmasını (krank-biyel mekanizmasını) çözün. Diğer türlü konuyu anlamadan yapmaya başlarsanız daha fazla uğraşır, vakit kaybedersiniz).

GÖRÜNTÜ İşleme ve Programlama: Dersin sayfasındaki 3.Hafta notların içindeki uygulamaları yapın. (Taşıma, Aynalama, Döndürme, Büyütme, Küçültme, Eğme). Konferansa göndermek üzer yapacağınız Final projesinin Özet metnini oluşturun ve ödevin içine ekleyin. Göndereceğiniz Konferansın Linkini ekleyin.

Bitirme TEZLERİ: Bitirme tezi alan öğrenciler Önceki ödevden bu tarafa yeni yaptıkları çalışmaları anlatıp yüklesinler. İki ödev arasında ilerleme yoksa, düşük puan alır. O yüzden her hafta projeye çalışın ve ilerlemeleri ödevlerde gösterin.

ÖDEV YÜKLEME LİNKİ

======================================================= 27.02.2024 Salı

ÖDEV 1: (Son Teslim Tarihi: 10 Mart Pazar, 24:00)

Bilgisayar Destekli TASARIM: Dersin sayfasındaki "24-Demir Makası ve Tel Makası Tasarımı" tasarımını yapın. Detaylar ordadır.

Makine DİNAMİĞİ: Dersin sayfasındaki 1.Hafta notların sonundaki Ödev 1,2 , ayrıca 2. Hafta notların sonundaki Ödev 1,2,3,4 yapıp, hepsini tek bir dosya halinde Ö1 yükleyin (toplam 6 tane kısa ödev vardır).

GÖRÜNTÜ İşleme ve Programlama: Dersin sayfasındaki 2.Hafta notları içinde anlatılan tüm konuları (kontras dahil) derste gösterildiği şekilde programlayıp, çalışan ekran görüntülerini ve kodları Ö1'e yükleyin.

Bitirme TEZLERİ: Benden bitirme tezi alan öğrenciler çalışacak konunun başlığı, görseller kullanarak kısa bir özetini, başkaları bu konuda neler yapmış (kısa bir literatür araştırmasını) anlatın. Grup halinde ise kimler var ve ayrıca yayın yapılacak mı bildirin.

NOT: Benden tez dersinden geçebilmeniz için iki şartı sağlamanız gerekiyor.a) Tezin tam olarak çalışan video görüntüsünü kendi sesinizden anlatıp bütünlemede linkini göndermeniz gerekir yada (çalışan bir sistem değilde, bilimsel bir araştırma ise) bütünlemeden önce bir sempozyumda (konferansda) çalışmanızı yayın olarak sunmanız gerekir (çalışan tezlerinizide konferansda sunarsanız özgeçmişinize yazacağınız bir yayınınız olmuş olur. Tezini yayın olarak sunanlar direk 100 alır. Konferans masraflarını ben karşılayacağım) b) Tezin tez formatında en son bütülemede ödev sistemine yüklenmesi gerekir. (Finalde yükleyen finalde geçer). Vize notları buradan aşama aşama gelişmeleri yüklediğiniz ödevler üzerinden verilecek.

ÖDEV YÜKLEME LİNKİ

======================================================= 12.02.2024 Pazartesi

Üniversitenin resmi SOSYAL HESAPLARını takip ederek, güncel duyuruları görebilirsiniz. https://www.facebook.com/krbkuni/
https://twitter.com/krbkuni
https://www.instagram.com/karabukuniv/?hl=tr
https://www.linkedin.com/in/karabuk-universitesi-2007/
https://www.youtube.com/user/kbu3nisantv

ÖDEV YÜKLEME LİNKİ